Een nieuw woord voor Van Dale ?

Thuiswerken Werkt lanceert het woord 'thuiswerkgever'.
Draag jij bij om hier het woord van het jaar van te maken? Of beter nog: om het in Van Dale te krijgen!

Vandaag bestaat er geen term om een werkgever aan te duiden die structureel thuiswerk toelaat. Daarom lanceren we de term Thuiswerkgever, met bijhorend logo. Het is meer dan een samentrekking tussen thuiswerk en werkgever. Het begrip ‘geven’ is ook belangrijk.

Door thuiswerk structureel toe te laten geeft de werkgever ook iets aan de maatschappij (minder files) en zeker aan de werknemer (flexibiliteit en een betere work-life-balance).

Door een naam te bedenken voor dergelijke werkgevers, willen we aantonen dat thuiswerkgevers geen zeldzaam gegeven meer zijn en dat thuiswerk hoe langer hoe meer deel zal uitmaken van de maatschappij.

Vandaar een oproep aan iedereen die thuiswerken een warm hart toedraagt: tracht de term zo veel mogelijk te hanteren. Wie weet halen we dan wel de volgende editie van Van Dale of wordt thuiswerkgever bekroond tot woord van het jaar.

Logo Thuiswerkgever

Het logo van Thuiswerkgever kan u trouwens ook gebruiken in uw vacatures. Dan zien potentiële kandidaten meteen dat ze te maken hebben met een flexibele werkgever die openstaat voor thuiswerk en mee is met zijn tijd.