Thuiswerkdag interview

Eerste Thuiswerkdag haalt nationale radio en televisie

Op 20 september vond de eerste Thuiswerkdag plaats. Onder het motto ‘de meest duurzame kilometer is de kilometer die je niet hoeft af te leggen’ schaarden vier bedrijven zich achter de campagne ‘Thuiswerken werkt!’, die werkgevers wil stimuleren om thuiswerk te incorporeren binnen hun bedrijf en thuiswerkgever te worden.  Met succes, de campagne is opgepikt op de nationale radio en televisie. Zowel VRT NWS, VTM NIEUWS, Radio 1, Radio 2 als Het Belang van Limburg besteedden aandacht aan de Thuiswerkdag.

Bij sneeuwval en spoorstakingen blijkt thuiswerk een welkome oplossing om werknemers toch aan het werk te houden. Maar waarom zou thuiswerk alleen bij dergelijke uitzonderlijke omstandigheden een oplossing zijn? Thuiswerk vormt een ideale remedie tegen de dagelijkse files én geeft een boost aan de work-life balance. Dus waarom niet opteren voor structureel thuiswerk? Eén dag per week bijvoorbeeld? Dat biedt heus niet alleen perspectieven voor werknemers, ook werkgevers doen er hun voordeel mee.

Jammer genoeg wordt er in de mobiliteitsdiscussie nog te weinig ingezet op thuiswerk. Daarom klopte Redactiebureau Palindroom aan bij het Netwerk Duurzame Mobiliteit, organisator van de Week van de Mobiliteit, om tijdens die week ook een thuiswerkdag te organiseren. En die is er gekomen op donderdag 20 september. Ook SD Worx, Mercuri Urval en Pami hebben zich achter het idee geschaard en dat heeft geleid tot een campagne 'Thuiswerken werkt!' die meer inhoudt dan enkel de thuiswerkdag.

De Thuiswerkdag op 20 september is breed opgepikt door de nationale en regionale pers.

  • VRT NWS interviewde Wout van Impe (Mercuri Urval) over thuiswerk. Bekijk het interview hier.
  • VTM NIEUWS wijdde er een item aan en kwam filmen bij een Palindroom-redacteur thuis. Bekijk het fragment  hier vanaf minuut 16.
  • In 'Bij Debecker' op Radio 1 werd de hele uitzending gewijd aan thuiswerk. Karolien Debecker zond uit van bij haar thuis en nodigde een Palindroom-medewerker uit voor een interview
  • Ook 'De Inspecteur' van Radio 2 kwam langs bij een Palindroom-redacteur om te praten over thuiswerk. 
  • Radio 2 Limburg zond dan weer uit vanuit de woonkamer van Daan Masset. Palindroom-zaakvoerder Rik Neven kwam langs om toe te lichten waarom hij een overtuigd thuiswerkgever is. 
  • Ook de geschreven pers had aandacht voor de Thuiswerkdag. Columns van Rik Neven zijn gepubliceerd in Het Belang van Limburg en Made in Limburg.

Meer werkgevers overtuigen om thuiswerkgever te worden, dat was de doelstelling van de campagne. De eerste editie van de Thuiswerkdag was alvast een succes. Op naar volgend jaar!

Alle info over de dag en de campagne vind je op www.thuiswerkenwerkt.be