Interessante artikels over thuiswerk

Thuiswerken VTM Nieuws

De meest duurzame kilometer is de kilometer die je niet hoeft af te leggen

Eerste Thuiswerkdag haalt nationale radio en televisie

Op 20 september vond de eerste Thuiswerkdag plaats. Zowel VRT NWS, VTM NIEUWS, Radio 1 , Radio 2 als Het Belang van Limburg besteedden aandacht aan de Thuiswerkdag.

Lees meer >>

Thuiswerk, doos van Pandora?

Thuiswerk is geen doos van Pandora.

Waarom thuiswerk een non issue is en met leiderschap te maken heeft!

Er is al veel geschreven over de voordelen van thuiswerken en flexibel werken, o.a. in het kader van het mobiliteitsdebat. Ik wil even de link leggen naar leiderschap.

Lees meer >>

Rik Neven - Palindroom

het summum van people profit planet

Je verliest geld door thuiswerk niet toe te laten

Dat thuiswerk goed is voor de worklife balance van de medewerkers en dat het een efficiënte remedie is tegen de files, daar twijfelt niemand nog aan. Waar te weinig bij stilgestaan wordt, is dat het ook een goede zaak is voor het rendement van het bedrijf.

Lees meer >>

Werkplanning- en organisatie

Thuis- of telewerk:
de voordelen op een rij

Veel werknemers zijn vragende partij om van huis uit te werken. Dat bleek nog maar eens uit een grootschalige enquête van de FOD Mobiliteit bij 2000 werkende Belgen. Maar veel werkgevers zijn er nog steeds niet happig op.

Lees meer >>

Practice what you preach

Thuiswerk: de oplossing voor de mobiliteitsknoop?

Rik Neven hecht persoonlijk én met zijn bedrijf erg veel belang aan duurzaamheid, in het bijzonder aan duurzame mobiliteit. Volgens hem is thuiswerk een onmisbare schakel in de oplossing voor de mobiliteitsknoop.

Lees meer >>

beide kanten van de medaille

Thuiswerken, vloek of zegen?

Thuiswerken is hot. Zoveel is duidelijk. Mits goed ingevuld heeft het dan ook voordelen voor zowel de werknemer als voor de werkgever. Eén van de belangrijke troeven voor een bedrijf is de aanzienlijke besparing die het kan realiseren op zijn kantoorinrichting.

Lees meer >>

Neem deel aan ons thuiswerk-webinar

Meer weten over de juridische aspecten van thuiswerk? Leren van de praktijkervaring van andere werkgevers? Volg dan ons webinar op 11 september.

Arbeidsduur & flexibiliteit

Zo start u met thuiswerk: vier cruciale stappen

Overweegt u om thuiswerk te introduceren in uw bedrijf? Dan is een doordachte afweging van de pro’s en contra’s een must. Om alles vlot te laten verlopen, reiken we u alvast een stappenplan aan.

Lees meer >>

Werkbaar en wendbaar thuiswerk: occasioneel en/of structureel

Eén van de maatregelen tot meer werkbaar en wendbaar werk is het recht op telewerk voor werknemers in situaties van overmacht of om persoonlijke redenen. Kan dat zomaar? En wat met de andere vragen die rijzen?

Lees meer >>

OPINIE

Fiscus, geef ons een salarishuis!

Bij de start van de week van de mobiliteit pleiten twee experts voor een radicaal andere verkeersbelasting. Werknemers moeten beloond worden als ze weinig rijden en dus vlak bij hun werk wonen. Niet omgekeerd.

Lees meer >>